Museum Beeld & Geluid

Samenvatting:

Beeld en Geluid (Sound and Vision) is the Dutch institute for media culture; an inspiring, creative and accessible meeting place for private individuals and professionals. They interpret current developments concerning people, media and society from a media-historical perspective.

Beeld & Geluid is een Nederlands instituut voor media cultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplaats voor zowel professionals als het publiek. Ontwikkelingen in de maatschappij en het culturele landschap bekijken zij vanuit een media-historisch perspectief.

Ze doen dit door gebruik te maken van hun collectie, als media museum, als een kennisinstituut en als educator. Ze laten zien hoe media zich ontwikkeld heeft in de geschiedenis en ze blijven nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe media. Op deze manier kunnen zij een bijdrage leveren aan een open media cultuur.

(Bron: https://www.beeldengeluid.nl/en)

Om mensen meer te betrekken bij het creatief gebruiken van het openbare videoarchief, organiseerde Beeld & Geluid een GIF battle, waarbij deelnemers hun eigen verhalen konden maken. Deze competitie werd afgesloten tijdens de Media Summer Night in 2018 in Hilversum.

 

Credits

Opdrachtgever
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid
Animatie
Max Peterse
Footage
Beeld & Geluid Archive

Het proces

Voor deze campagne gebruikten we het materiaal uit het digitale archief van Beeld & Geluid en creƫerden we een visuele identiteit. Het moest speels zijn en kort uitleggen wat de deelnemers moesten doen om te winnen!