Rodeo Software

Samenvatting:

Management tools hebben vaak een saai imago, maar het is een feit dat creatieve studio’s ze toch ├ęcht nodig hebben. Project managers in een creatieve studio zijn net zo goed creatieve mensen en ze vervelen zich te pletter als ze de hele tijd naar van die saaie matrixen en spreadsheets moeten kijken!

Rodeo was zich heel bewust van deze kwestie en ontwikkelde een online tool dat alle belangrijke functies omvat die de projectmanager nodig heeft en liet het er ook nog eens goed uit zien.

Ons werd gevraagd om illustraties te maken die het gevoel van gemakt konden communiceren en wij voegden daar nog wat animatie aan toe om die boodschap nog iets meer punch te geven.

Credits

Opdrachtgever
Rodeo
Schetsen
Max Peterse
Illustration & Design
Eileen Boeijkens
Animatie
Max Peterse

Het proces

Elke feature van de app had een illustratie nodig. De opdrachtgever vroeg ons om een ‘laidback vibe’ (maar niet te laidback pas op!) die tegelijkertijd een idee gaf van hoe de feature er uit zag.

We schetsen de illustraties op papier (Max), die werden gefinetuned in vector graphics (Eileen) en vervolgens werden die geanimeerd (weer door Max) tot oneindig herhalende GIFjes!